צילום׃ נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים

מאפינס אוכמניות עם קראמבל

"זה לא עוד מתכון למאפינס אוכמניות שכבר התרגלתם להכין ולאכול. אני מבטיח! פה הוא בגרסה שלי, עסיסי, לוהט וחמאתי, שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול אותו"

תומר אומנסקי | "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים | פורסם 04/08/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-10 מאפינס גדולים:

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

שלושת רבעי כוס + 2 וחצי כפות (175 גרם) סוכר

2 ביצים בגודל L

חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה

כוס וחצי (210 גרם) קמח

1 כפית גדושה (7 גרם) אבקת אפייה

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כפית מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל

150-200 גרם אוכמניות קפואות

לקראמבל:

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

רבע כוס (50 גרם) סוכר

שליש כוס (50 גרם) קמח

חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים דק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל מרכיבי הקראמבל לתערובת פירורית. מצננים במקרר.

2 מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

3 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, פודינג וניל ומחית וניל ומעבדים מעט, עד שהקמח נטמע.

4 בקערה קטנה מערבבים אוכמניות קפואות עם כף קמח. מוסיפים לבלילה ומערבבים בעדינות.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית וממלאים את השקעים עד למחצית מגובהם. מפזרים מעל 1-2 כפות קראמבל ואופים כ-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.

** המאפינס נשמרים עד 3 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה, או עד 5 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא עד 3 חודשים.

מאפינס אוכמניות עם קראמבל (צילום: נדב מרגלית,
מאפינס אוכמניות עם קראמבל|צילום: נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים
אוסף המתכונים של תומר אומנסקי. הכריכה (צילום: נדב מרגלית,
אוסף המתכונים של תומר אומנסקי. הכריכה|צילום: נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים

המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה

עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי

בתיאבון!