המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!
ל-10 מאפינס גדולים:
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כוס + 2 וחצי כפות (175 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1 כפית גדושה (7 גרם) אבקת אפייה
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כפית מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל
150-200 גרם אוכמניות קפואות
לקראמבל:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
רבע כוס (50 גרם) סוכר
שליש כוס (50 גרם) קמח
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים דק
1 מכינים את הקראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל מרכיבי הקראמבל לתערובת פירורית. מצננים במקרר.
2 מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
3 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, פודינג וניל ומחית וניל ומעבדים מעט, עד שהקמח נטמע.
4 בקערה קטנה מערבבים אוכמניות קפואות עם כף קמח. מוסיפים לבלילה ומערבבים בעדינות.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית וממלאים את השקעים עד למחצית מגובהם. מפזרים מעל 1-2 כפות קראמבל ואופים כ-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.
** המאפינס נשמרים עד 3 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה, או עד 5 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא עד 3 חודשים.
המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!