צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

רולדת פסק זמן

רולדה היא תמיד אחד הקינוחים האהובים אלינו, אבל בזאת של חנושה יש משהו מיוחד: המילוי שלה הוא בטעם פסק זמן, ויש בה אפילו שני חטיפים לחיזוק. אף אחד לא צריך שאפילו עם סתם קצפת היינו מסתערים ואומרים תודה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 26/03/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ל-2 רולדות:

5 ביצים L

6 כפות (72 גרם) סוכר

1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

5 כפות (62 גרם) שמן

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

4 כפות (40 גרם) קמח

ממרח פסק זמן (או כל ממרח שוקולד אחר)

2 חטיפי פסק זמן

לקרם:

500 מ"ל (2 קופסאות) שמנת מתוקה 38%

80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר

240 גרם (כוס) חלב

160 גרם (2 חבילות) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

400 גרם מטבעות שוקולד חלב

40 גרם חמאת קקאו או 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרולדה: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל. הקצף צריך להיות יציב אבל לא יותר מדי. מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לפי הסדר חלמונים, שמן, קורנפלור וקמח. עוצרים את המיקסר ומקפלים את הקמח פנימה בעזרת מרית.

3 מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות תנור מרופדות נייר אפייה ומשטחים. 

4 אופים בטורבו 9-10 דקות, עד הזהבה.

5 הופכים את הבצקים (בעודם חמים) כל אחד על מגבת משלו ומגלגלים. ממתינים שהבצק יתקרר לחלוטין ובינתיים מכינים את הקרם. 

6 מקציפים יחד את מרכיבי הקרם עד לקבלת קרם אחיד.

7 הרכבת הרולדות: פותחים כל אחת מהרולדות, מורחים ממרח פסק זמן ומורחים שכבת קרם דקה ואחידה (שומרים בצד קצת, לקישוט).

8 בקצה של כל רולדה מניחים את שני חטיפי השוקולד (ראו בסרטון). מגלגלים בעדינות ומעבירים למקפיא ל-20-30 דקות, להתייצבות. 

9 הציפוי: מחממים את השוקולד והשמן או חמאת הקקאו בפולסים במיקרו ומערבבים לקבלת מרקם חלק. שופכים על הרולדות, ומחזירים למקפיא ל-5 דקות. שימו לב, ציפוי השוקולד צריך להיות דקיק, כדי שיהיה אפשר לפרוס את הרולדה בקלות. 

10 מקשטים בשאריות הקרם. שומרים במקרר. 

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

** אפשר לקשט בפירורי פסק זמן. 

רולדת פסק זמן. המתכון לשתי עוגות (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
רולדת פסק זמן. המתכון לשתי עוגות|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!