רולדת פסק זמן
רולדה היא תמיד אחד הקינוחים האהובים אלינו, אבל בזאת של חנושה יש משהו מיוחד: המילוי שלה הוא בטעם פסק זמן, ויש בה אפילו שני חטיפים לחיזוק. אף אחד לא צריך שאפילו עם סתם קצפת היינו מסתערים ואומרים תודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 רולדות:
5 ביצים L
6 כפות (72 גרם) סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
5 כפות (62 גרם) שמן
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
4 כפות (40 גרם) קמח
ממרח פסק זמן (או כל ממרח שוקולד אחר)
2 חטיפי פסק זמן
לקרם:
500 מ"ל (2 קופסאות) שמנת מתוקה 38%
80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר
240 גרם (כוס) חלב
160 גרם (2 חבילות) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
400 גרם מטבעות שוקולד חלב
40 גרם חמאת קקאו או 4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרולדה: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל. הקצף צריך להיות יציב אבל לא יותר מדי. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לפי הסדר חלמונים, שמן, קורנפלור וקמח. עוצרים את המיקסר ומקפלים את הקמח פנימה בעזרת מרית.
3 מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות תנור מרופדות נייר אפייה ומשטחים.
4 אופים בטורבו 9-10 דקות, עד הזהבה.
5 הופכים את הבצקים (בעודם חמים) כל אחד על מגבת משלו ומגלגלים. ממתינים שהבצק יתקרר לחלוטין ובינתיים מכינים את הקרם.
6 מקציפים יחד את מרכיבי הקרם עד לקבלת קרם אחיד.
7 הרכבת הרולדות: פותחים כל אחת מהרולדות, מורחים ממרח פסק זמן ומורחים שכבת קרם דקה ואחידה (שומרים בצד קצת, לקישוט).
8 בקצה של כל רולדה מניחים את שני חטיפי השוקולד (ראו בסרטון). מגלגלים בעדינות ומעבירים למקפיא ל-20-30 דקות, להתייצבות.
9 הציפוי: מחממים את השוקולד והשמן או חמאת הקקאו בפולסים במיקרו ומערבבים לקבלת מרקם חלק. שופכים על הרולדות, ומחזירים למקפיא ל-5 דקות. שימו לב, ציפוי השוקולד צריך להיות דקיק, כדי שיהיה אפשר לפרוס את הרולדה בקלות.
10 מקשטים בשאריות הקרם. שומרים במקרר.
** אפשר לקשט בפירורי פסק זמן.

בתיאבון!