צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגת גבינה פירורים שחנושה מכינה כבר 20 שנה

מתכון מנצח לא מחליפים, והמתכון הזה של חנושה הוא ללא ספק מהמנצחים - אחרת לא הייתה דבקה בו כבר 20 חגי שבועות ברציפות. עוגת גבינה באה, עוגה הולכת, אבל גבינה פירורים - זאת אהבה לחיים

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 21/05/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתחתית (עוגה בקוטר 24 ס"מ):

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

70 גרם (שליש כוס) סוכר לבן

200 גרם חמאה קרה

4 חלמונים של ביצים גודל L

לעוגה:

2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%

150 גרם (כוס ורבע או שקית וחצי) אבקת סוכר

80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל

1 גביע גבינת שמנת 30% בטעם טבעי

2 גביעים (500 גרם בסך הכל) גבינה לבנה

1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את התחתית: מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה. כשמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד שני פולסים, לקבלת בצק.

3 מחלקים את הבצק לשני שלישים ושליש.

עוגת גבינה פירורים של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת גבינה פירורים של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

4 מהדקים שני שלישים מהבצק לתחתית התבנית ומחוררים במזלג. את השליש הנותר משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 

5 מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין. 

6 בזמן שהבצק בתנור מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקבלת קצפת יציבה.

7 מערבבים בקערה את הגבינות והשמנת החמוצה לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומקפלים לקבלת תערובת אחידה.

8 מרפדים את התבנית העגולה בשקף לאפייה (לא חובה, יוצר מראה מקצועי יותר). 

9 משטחים את המלית על בסיס הבצק ומלמעלה מפוררים את הבצק שאפינו בנפרד. 

10 מעבירים למקפיא לייצוב של לפחות 6-8 שעות (עדיף לילה), ואז מעבירים למקרר.

** אפשר לשמור את העוגה במקפיא, ושעתיים לפני ההגשה להעביר למקרר.

** אפשר לייצב את העוגה באמצעות ג'לטין.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!