עוגת גבינה פירורים שחנושה מכינה כבר 20 שנה
מתכון מנצח לא מחליפים, והמתכון הזה של חנושה הוא ללא ספק מהמנצחים - אחרת לא הייתה דבקה בו כבר 20 חגי שבועות ברציפות. עוגת גבינה באה, עוגה הולכת, אבל גבינה פירורים - זאת אהבה לחיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (עוגה בקוטר 24 ס"מ):
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
70 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
200 גרם חמאה קרה
4 חלמונים של ביצים גודל L
לעוגה:
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%
150 גרם (כוס ורבע או שקית וחצי) אבקת סוכר
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
1 גביע גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
2 גביעים (500 גרם בסך הכל) גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את התחתית: מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה. כשמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד שני פולסים, לקבלת בצק.
3 מחלקים את הבצק לשני שלישים ושליש.

4 מהדקים שני שלישים מהבצק לתחתית התבנית ומחוררים במזלג. את השליש הנותר משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין.
6 בזמן שהבצק בתנור מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקבלת קצפת יציבה.
7 מערבבים בקערה את הגבינות והשמנת החמוצה לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומקפלים לקבלת תערובת אחידה.
8 מרפדים את התבנית העגולה בשקף לאפייה (לא חובה, יוצר מראה מקצועי יותר).
9 משטחים את המלית על בסיס הבצק ומלמעלה מפוררים את הבצק שאפינו בנפרד.
10 מעבירים למקפיא לייצוב של לפחות 6-8 שעות (עדיף לילה), ואז מעבירים למקרר.
** אפשר לשמור את העוגה במקפיא, ושעתיים לפני ההגשה להעביר למקרר.
** אפשר לייצב את העוגה באמצעות ג'לטין.
בתיאבון!