המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!
לבצק (כ-20 עוגיות):
200 גרם חמאה רכה
1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום כהה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח
חצי כוס (70 גרם) קורנפלור
1כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
תוספות לבחירתכם:
200 גרם מטבעות שוקולד או שוקולד צ'יפס (מריר, חלב, לבן או מיקס)
100 גרם פקאנים קלויים קצוצים + 100 גרם מטבעות שוקולד חלב
100 גרם פיסטוקים קצוצים + 150 גרם מטבעות שוקולד לבן + גרידת לימון משני לימונים
100 גרם שברי עוגיות (אוראו או לוטוס) + 100 גרם מטבעות שוקולד (מריר, חלב, לבן או מיקס)
100גרם עדשים צבעוניות או M&M
1 מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת אחידה.
2 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
3 מוסיפים תוספות ומערבבים לפיזור אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
5 יוצרים כדורים במשקל 50-60 גרם ומניחים בתבנית במרווחים שווים (לחלופין, אפשר לאפות את העוגיות ברינגים בקוטר 8 ס"מ לתוצאה מדוגמת יותר). אופים 12-15 דקות (אם אופים שני מגשים בו זמנית, מומלץ להחליף במיקומי המגשים באמצע זמן האפייה).
6 מקשטים: מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור, מקשטים בתוספות לפי אלו שהוספנו לבלילה.
** העוגיות נשמרות עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות עד 3 חודשים, להפשיר ולחמם מעט לפני ההגשה.
המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!