צילום׃ עדי קלינגהופר

קטנים וממכרים: רוזלך במילוי נוטלה

האחיות הקטנות והתמימות של הרוגלך קרויות בכלל על שם רוזה פארקס, הבר הראשון של בעלי קפה לנדוור שם הוגשו לראשונה. הם פחות מורכבים להכנה מהמאפים המקוריים, אבל ממש לא נופלים מהם בטעם

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 14/08/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לבצק

3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)

15 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

1 ורבע כוסות מים פושרים (300 מ"ל)

רבע כוס שמן זית (60 גרם)

1 כפית מלח

למילוי

צנצנת גדולה של ממרח נוטלה

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבל.

2 מוסיפים את המים ושמן הזית בזרם דק. ממשיכים לערבל על מהירות בינונית במשך כ-7 דקות.

3 לקראת סוף הערבול מוסיפים מלח, וממשיכים לערבב עד קבלת בצק מעט דביק, גמיש וחלק.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. מתפיחים בערך שעה, עד הכפלת הנפח.

5 לאחר שהבצק תפח. מוציאים אותו למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מכסים אותם ומשאירים להתפחה נוספת על המשטח המקומח, בין חצי שעה לשעה.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

7 לוקחים כדור בצק, מניחים על משטח מקומח, ומרדדים למלבן דק.

8 מורחים מעל הבצק שכבת נוטלה, ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה לפרוסות עם סכין, ומניחים כל פרוסת על התבנית. חוזרים על התהליך עם שאר כדורי הבצק.

9 כשכל הפרוסות בתבנית מכניסים ישר לאפייה. אין צורך לחכות לתפיחה נוספת.

10 אופים כ-7 עד 10 דקות, או עד שהרוזלך מזהיבים מעט בחלקם העליון.

11 מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

12 אוכלים את הרוזלך כשהם חמים. 

רוזלך נוטלה. קטנים וכל כך חמודים (צילום: עדי קלינגהופר)
רוזלך נוטלה. קטנים וכל כך חמודים|צילום: עדי קלינגהופר
רוזלך נוטלה (צילום: עדי קלינגהופר)
רוזלך נוטלה. לא צריך להתפיח עם המילוי|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

רוזלך נוטלה (צילום: עדי קלינגהופר)
רוזלך. מפוצצים בנוטלה|צילום: עדי קלינגהופר

בתיאבון!