עוגת קצף וקצפת נוסטלגית
פעם היא נחשבה לאחת העוגות החגיגיות והמושקעות שהיו מכינים בכל בית, היום היא נוסטלגיה במיטבה: מתכון לעוגת קצף וקצפת מהאייטיז, עם שכבות מהממות של מרנג וקצפת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבסיס (בתבנית של 25 ס"מ)
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח)
3 כפות סוכר
קורט מלח
רבע כוס מים
לקצף
3 חלבונים
כוס סוכר
כף קורנפלור
לקצפת
2 שמנת מתוקה להקצפה
5 כפות סוכר
חצי כוס חלב
3 כפות גדושות נס קפה, מהול במעט מים חמים
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לזילוף
סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מכניסים לתנור החם למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
5 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות.
6 מכינים את הקצף: מקציפים בקערה את החלבונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת מרנג קשה ויציב.
7 מרפדים את אותה תבנית בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הקצף. מכניסים לתנור למשך שעתיים.
8 מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, חלב, נס קפה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
9 מרכיבים את העוגה: אחרי שהבסיס והקצף הצטננו, מרכיבים הכל. מניחים את שכבת הבסיס, מעליה מורחים את הקצפת, ובסוף מניחים את שכבת המרנג.
10 מזלפים מעל הכל סירופ שוקולד.


לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!