עוגת קצף וקצפת נוסטלגית

פעם היא נחשבה לאחת העוגות החגיגיות והמושקעות שהיו מכינים בכל בית, היום היא נוסטלגיה במיטבה: מתכון לעוגת קצף וקצפת מהאייטיז, עם שכבות מהממות של מרנג וקצפת

יעל קצב | mako | פורסם 19/08/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבסיס (בתבנית של 25 ס"מ)

100 גרם חמאה רכה

2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח)

3 כפות סוכר

קורט מלח

רבע כוס מים

לקצף

3 חלבונים

כוס סוכר

כף קורנפלור

לקצפת

2 שמנת מתוקה להקצפה

5 כפות סוכר

חצי כוס חלב

3 כפות גדושות נס קפה, מהול במעט מים חמים

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לזילוף

סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

 1 מחממים תנור ל-180 מעלות.  

2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק נוח לעבודה. 

3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 

4 מכניסים לתנור החם למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.  

5 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות. 

6 מכינים את הקצף: מקציפים בקערה את החלבונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת מרנג קשה ויציב.

7 מרפדים את אותה תבנית בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הקצף. מכניסים לתנור למשך שעתיים. 

8 מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, חלב, נס קפה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. 

9 מרכיבים את העוגה: אחרי שהבסיס והקצף הצטננו, מרכיבים הכל. מניחים את שכבת הבסיס, מעליה מורחים את הקצפת, ובסוף מניחים את שכבת המרנג. 

10 מזלפים מעל הכל סירופ שוקולד.

עוגת קצף וקצפת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עוגת קצף וקצפת. הכל באותה תבנית |צילום: יעל קצב, mako אוכל
עוגת קצף וקצפת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עוגת קצף וקצפת. קולטים את השכבות?|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!