צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת אפרסקים הפוכה

עוגה מושלמת של קיץ עם אפרסקים מתוקים-חמצמצים, שקדים פריכים ובסיס רך ועשיר. צרפו אותה לגלידת וניל, ויש לכם תענוג מופלא. רוצים להכין עם משמשים או אפילו פירות משומרים? גם אפשר!

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 25/06/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני מאוד אוהבת עוגות עם פירות, בעיקר בקיץ. עוגת האפרסקים ההפוכה הזאת היא אחת העוגות שאני הכי אוהבת לאכול, עם קצפת או גלידת וניל מעל, עדיף גם וגם. הכי טוב להשתמש במתכון באפרסקים טריים, כל עוד הם בעונה כמובן, אבל אם אין - גם אפרסקים משומרים יעבדו היטב. 

מרכיבים :

לתערובת האפרסקים:

4 אפרסקים טריים שלמים, או שמונה חצאי אפרסק משומרים

60 גרם שקדים מולבנים פרוסים

60 גרם חמאה

170 גרם סוכר חום (כוס 1 ועוד 4 כפות)

לעוגה:

190 גרם חמאה רכה

130 גרם סוכר (שני שליש כוס)

2 ביצים

180 גרם קמח (כוס ועוד 4 כפות)

חצי שקית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

60 מ"ל שמנת מתוקה

60 מ"ל מיץ תפוזים (רצוי סחוט טרי)

כפית תמצית וניל 

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.

2 תערובת האפרסקים (מאפרסקים טריים, תכף אופציה לאפרסקים משומרים): מרתיחים מים ומכניסים את האפרסקים ל-2 דקות. מוציאים ומקלפים את הקליפה, שתתקלף בקלות.

3 חותכים את האפרסקים לשניים ומוציאים את הגלעין (מכאן הפעולות זהות גם למי שמשתמש באפרסקים משומרים).

4 מחממים מחבת וקולים את פרוסות השקדים עד לקבלת גוון חום בהיר.

5 בסיר או מחבת נפרדת ממיסים את החמאה ושופכים לתוך התבנית. מנערים מעט, כך שהחמאה תכסה את כל התבנית, כולל השוליים.

6 מפזרים כוס סוכר חום על חמאה המומסת שבתבנית, ועליו חצי מהשקדים הפרוסים.

7 פורסים את האפרסקים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, ומניחים בצורה יפה מעל השקדים. מפזרים את יתרת הסוכר והשקדים הפרוסים מעל.

8 בלילה העוגה: מקציפים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף. כשהביצה נבלעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה. 

8 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מערבבים בכוס או בקערה קטנה את השמנת המתוקה עם מיץ התפוזים ותמצית הווניל.

9 מוסיפים בהדרגה למיקסר מעט מתערובת הקמח ומתערובת השמנת והמיץ לסירוגין, עד שכל החומרים מתערבבים לעיסה אחידה.

10 מעבירים בעזרת כף את תערובת העוגה אל מעל האפרסקים שבתבנית. עושים זאת בעדינות, כדי שהאפרסקים לא יתערבבו בבלילה. 

11 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות. מצננים 10 עד 15 דקות והופכים את העוגה על צלחת הגשה, כך שהאפרסקים יהיו למעלה. רצוי להגיש חם.

* המתכון פורסם לראשונה ביולי 2012