צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפינס היער השחור

גדול עליכם להכין בלאק פורסט? יש לנו פתרון בשבילכם: מאפינס קלים וטעימים שיש בהם את כל המרכיבים הנכונים - שוקולד, דובדבנים וקצפת. גם יותר פשוט, גם יותר כיף בהגשה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 12/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

100 גרם חמאה

50 גרם שוקולד מריר

130 גרם סוכר דמררה (שני שליש כוס)

2 ביצים

180 גרם קמח (כוס ורבע)

כפית אבקת אפייה

3 כפות קקאו

קורט מלח

100 מ"ל חלב

למילוי:

צנצנת דובדבנים משומרים

לציפוי:

400 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

12 דובדבנים, לקישוט

שבבי שוקולד, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים בסיר בן מארי את השוקולד עם החמאה. מצננים כמה דקות במקרר.

3 מקציפים את תערובת החמאה והשוקולד עם הסוכר כ-5 דקות.

4 מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.

5 מוסיפים את שאר המצרכים (קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח וחלב) וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים לתבניות מאפינס אישיות ואופים 20 דקות. מניחים להצטנן מעט.

7 מסננים היטב את הדובדבנים מהשימורים.

8 בעזרת כף פריזיאן (כפית בצורת חצי עיגול) או כפית רגילה יוצרים גומה בחלק העליון של כל עוגה. מכניסים לכל שקע 3 או 4 דובדבנים, וסוגרים חזרה עם החלק שהוצאנו.

9 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, מעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים ערימה נאה על כל עוגה.

10 מקשטים בשבבי שוקולד ובדובדבן, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות גבינה לבנה עם ריבת משמש

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם