פאי תותים קל ללא אפייה
מחירי התותים סוף סוף יורדים, וזה האות בשבילנו להסתער עליהם ולהכין את פאי התותים הזה של קרן אגם, שאפילו המילה "קל" מסובכת עליו. אפילו תנור לא צריך
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (תבנית עגולה או תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
250 גרם פתי בר
100 גרם חמאה
למילוי:
כוס ריבת תות
250 מ"ל (מכל) שמנת להקצפה
כף אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
חצי מכל (125 גרם) שמנת חמוצה 27%
לעיטור:
חבילת תותים שטופים, נקיים וחצויים
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הביסקוויטים והחמאה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא.
2 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים במהירות נמוכה לבלילה אחידה.
3 מוציאים את תחתית הפאי מהמקפיא ובעזרת פלטה או ספטולה מורחים כוס ריבת תות על התחתית באופן אחיד. מעבירים את הקצפת מעל הריבה ומיישרים.
4 מסדרים את התותים במעגל חופף ומחזירים לצינון של לפחות שעתיים-שלוש לפני ההגשה.
5 מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!