צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת גבינה ופירות בחושה ומהירת הכנה

כשעוגה בחושה, עוגת גבינה ועוגת פירות נפגשות ביחד בתבנית, אין שום סיכוי שיצא מזה משהו פחות מנהדר. המלצה שלנו: התחילו לנשנש ממנה כשהיא עוד קצת חמימה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/08/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבניץ עגולה 22 ס"מ:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

מעט מלח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים גדולות

מיץ מליים שלם או מלימון קטן

150 גרם חמאה רכה

200 גרם גבינה לבנה

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט

4-5 פירות שאוהבים (אני השתמשתי במשמש), חתוכים לקוביות קטנות

לפירורים:

חצי כוס (70 גרם) קמח לבן רגיל

רבע כוס סוכר חום

מעט קינמון

40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

רבע כוס פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר לבן וסוכר וניל.

>> לבלוג של קרן אגם

 >> לסדנאות של קרן אגם

עוגת גבינה ופירות בחושה - שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
שלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים חמאה רכה, גבינה לבנה, מיץ ליים ויוגורט ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית ומכינים את פירורי הקראמבל: מערבבים בקערה קמח, סוכר חום וקינמון. מוסיפים קוביות חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים ליצירת פירורים. מוסיפים פקאנים קצוצים ומערבבים.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

6 מפזרים את תערובת הפירורים על בלילת העוגה בתבנית.

7 אופים שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.

עוגת גבינה ופירות בחושה - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת גבינה ופירות בחושה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הערות:

** פירות אפשריים: אננס, מנגו, שזיף, אפרסק, משמש, נקטרינה, ענבים, פירות יער, תפוחים, אגסים, מנדרינות, תאנים וכו'.

** אם העוגה משחימה בחלקה העליון ועדיין לא מוכנה מבפנים, יש להניח נייר כסף מעל העוגה באופן רופף ולהמשיך באפייה.

** את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום.

** אפשר לוותר על הקראמבל מעל העוגה, ולקשט אותה באבקת סוכר אחרי צינון.

** אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה ואת הגבינה הלבנה בגבינת ריקוטה.

** אי אפשר לוותר על הגבינה או להפוך את העוגה לפרווה.