צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר

האנגלים קראו לה עוגת פירות, אבל הגרמנים כבר כינו אותה בשם אינגליש קייק, והביאו את המתכון לארץ ישראל. אז הנה המתכון הנוסטלגי לעוגה הבחושה האהובה. והכי חשוב: מדובר בחמש דקות עבודה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 13/08/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגה האנגלית הקלאסית היא בדרך כלל דחוסה למדי. זאת גרסה יותר אוורירית שלה, קלה, טעימה, וממש פשוטה להכנה. 

מרכיבים :

ל-2 אינגליש קייק חד"פ או אחת גדולה:

3 ביצים גדולות L

שלושת רבעי כוס שמן (150 מ"ל)

שלושת רבעי כוס סוכר

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 כוס מים עם כפית סוכר או כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)

רבע כפית תמצית תפוז או קליפת תפוז מגוררת

1-2 כפיות תמצית וניל

שלושת רבעי כוס פירות מיובשים קצוצים או קליפות הדר מסוכרות

1 כף קמח (עבור הפירות המיובשים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.

2 טורפים את הביצים בקערה.

3 מוסיפים בהדרגה את הסוכר וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4 מוסיפים את את השמן, המים או מיץ התפוזים, תמצית התפוז והווניל. מערבבים.

5 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (ערבוב יתר יגרום לעוגה לצאת דחוסה).

6 מעבירים את התערובת לתבניות משומנות ומרופדות בנייר אפייה, ואופים 15 דקות.

7 בינתיים, מערבבים את הפירות היבשים או קליפות ההדר המסוכרות עם כף קמח.

8 אחרי שהעוגה נאפתה 15 דקות, מוציאים אותה ומפזרים את הפירות המיובשים בעדינות מעל הבלילה. מחזירים לתנור לעוד 15-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

 

עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר  (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר. נוסטלגיה בתבנית|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר  (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר |צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר  (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר. רכה ונימוחה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

 

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!