צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

ברוקיז - בראוניז עם בצק עוגיות

לשאול מה אתם מעדיפים, בראוניז או עוגיות שוקולד צ'יפס, זה כמו לשאול את מי אתם יותר אוהבים, את אבא או את אמא. לא צריך לבחור, פשוט מכינים ברוקיז - בראוניז ושוקולד צ'יפס קוקיז שחברו להם יחדיו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 31/10/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז (תבנית ריבוע 20*20): 

200 גרם שוקולד מריר

שני שליש כוס שמן

1 כוס סוכר

4 ביצים

100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח

100 גרם שקדים טחונים

קורט מלח

לבצק עוגיות:

110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות 

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום בהיר

1 ביצה

כוס וחצי קמח

רבע כפית אבקת אפייה

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מכינים את בלילת הבראוניז: ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות שוקולד ושמן.

3 מוסיפים תוך כדי טריפה סוכר, ביצים, קמח, שקדים טחונים וקורט מלח.

4 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות, משטחים ועוברים לבצק העוגיות.

5 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ושני סוגי סוכר עד הקרמה. מנקים את הדפנות בעזרת מרית, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לאיחוד החומרים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבב עד איחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד איחוד.

6 יוצרים מבצק העוגיות כדורים ומשטחים למעין פיתות בין כפות הידיים. מניחים בסגנון חופשי מעל בלילת הבראוניז.

ברוקיז - לפני האפייה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
ברוקיז - לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

7 אופים את הבראוניז כ-30 דקות, או עד שהם אפויים ובצק העוגיות זהוב. מצננים במקרר ל-4 שעות לפחות. שומרים בקופסא אטומה במקרר.