עוגת וניל ופירורי קקאו
פשטות היא אחת התכונות שאנחנו הכי אוהבים, בטח בכל הקשור להכנת עוגות. קחו את העוגה הזו לדוגמה: שילוב מנצח של וניל וקקאו, גג חצי שעה של עבודה ופחות משעה של המתנה עד שהיא נחה על שולחנכם. פשוט לא?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
גרגירים ממקל וניל אחד או כפית אחת של מחית/תמצית וניל
2 ביצים גודל L
כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
3 מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית (כ-2-3 דקות).
4 מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד.
5 מוסיפים לקערה הגדולה את השמנת חמוצה, גרגירי הווניל והביצים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב.
7 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
8 מוסיפים לכוס התערובת ששמרנו בצד שתי כפות קקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כהה (הכי טוב לערבב בעזרת האצבעות).
9 שופכים את הפירורים שהתקבלו מעל תערובת העוגה.
10 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים.
* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה