פאדג' בראוניז קפה וריבת חלב
בואו נגיד את זה אחת ולתמיד: בראוני שאינו במרקם פאדג'י לא עדיף בעינינו בכלום על סתם עוגה בחושה. ומה עם בראוניז פאדג'יים, רטובים אך יציבים, דחוסים אך נימוחים, כמו אלה? או. זה כבר סיפור אחר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית מרובעת 20*20):
150 גרם שוקולד מריר, בקוביות
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן רגיל
3 ביצים בגודל L
3 כפות נס קפה מעורבבות עם 2 כפות מים רותחים
3 כפות קקאו
שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
קורט מלח
3-4 כפות ממרח ריבת חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2 ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל (או על בן מארי) את השוקולד והחמאה. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3מוסיפים סוכר לבן ומערבבים. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את הקפה, אבקת הקקאו, הקמח והמלח, ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מוסיפים מעל 3-4 כפות ממרח ריבת חלב. מערבבים בעזרת מזלג את ריבת החלב ליצירת מראה שיש (כדי להקל את פעולת הערבוב יש לחמם מעט במיקרו את ריבת החלב למצב נוזלי יותר).
6 מעבירים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו והתערובת מעט רטובה (היזהרו לא לייבש את הבראוניז בתנור - אל תתפתו לאפיית יתר). מצננים לחלוטין, חותכים לקוביות ומגישים.
* הבראוניז נשמרים בכלי אטום כארבעה ימים בטמפרטורת החדר.
* אפשר לוותר על ריבת החלב ולהוסיף לתערובת עוד כ-50 גרם שוקולד מריר קצוץ.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד, קפה ופקאן
>> אנחנו יודעים, קר לכם, אבל הבראוניז האלה הם לא במקום מרק טוב, הם בנוסף