צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש קפה-קקאו

משהו במראה ובשם "עוגת שיש" גורם לנו תמיד להרגיש הכי בבית בעולם. כן, כנראה שאין אחד שיסרב לעוגה הרכה והעסיסית הזו, עם הטעם השוקולדי וניחוחות הקפה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/07/25 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 311 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

100 גרם חמאה רכה

1 ורבע ( 250 גרם) כוסות סוכר לבן

4 ביצים

קופסת שמנת מתוקה להקצפה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות נס קפה מעורבבות עם כפית מים רותחים

3 כפיות גדושות קקאו

אבקת סוכר

לשימון התבנית:

כף חמאה רכה

2 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר.

3 מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב.

5 מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח.

6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב.

7 מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה.

8 שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות.

9 מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

10 מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.

** המתכון פורסם פה לראשונה במאי 2016