צילום׃ עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
עוגיות שוקולד ללא גלוטן
איך שראינו את המתכון הזה הבנו שבפסח אנחנו הולכים לחרוש עליו - זה לא כל יום שמוצאים מתכון כל כך מוצלח לעוגיות בלי קמח. ומה נעשה עד פסח? נחרוש עליו גם, כמובן. פצצת השוקולד הזאת פשוט טעימה ברמות אחרות
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 09/01/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 עוגות גדולות:
30 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
חצי כפית אבקת אפייה
מעט מלח גס
ניתן להוסיף חצי כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון).
2 ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות.
3 מקציפים במיקסר את הביצים (חלמון וחלבון יחד) והסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.
4 מוסיפים את הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס. התערובת מתקבלת סמיכה מאוד, וזה בסדר.
5 מניחים כדורים מהתערובת על תבנית מרופדת נייר אפייה. הכי נוח לעשות את זה בעזרת כף גלידה, אבל אפשר גם ב-2 כפות רגילות.
6 מפזרים מעט מלח גס ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות.
המתכון פורסם לראשונה בבלוג של עדיקוש
בתיאבון!