צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

טורט שיש לוטוס פרווה

מתים על טורט אוורירי, חולים על עוגות שיש ותמיד מחפשים עוגות פרווה מוצלחות לקינוח ארוחות שבת? העוגה הזאת עונה על כל הדרישות, ועוד עושה את זה עם ממרח לוטוס, אז אנחנו בכלל מבסוטים

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 07/05/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לתבנית אנג'ל או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

330 גרם (2 כוסות ושליש) קמח תופח

250 גרם (כוס ורבע) סוכר 

קורט מלח

7 ביצים מידה L, מופרדות

130 גרם (חצי כוס +2 כפות) שמן 

180 גרם (שלושת רבעי כוס) מיץ תפוזים

3 כפות ממרח לוטוס

1 כף שמן

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון-תחתון.

2 מערבבים בקערה קמח תופח, כוס אחת מהסוכר (את היתר נקציף עם החלבונים) וקורט מלח.

3 יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את החלמונים, השמן ומיץ התפוזים. טורפים במטרפה לאיחוד כל החומרים.

4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב.

הטוב שבכל העולמות. טורט שיש לוטוס פרווה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
הטוב שבכל העולמות. טורט שיש לוטוס פרווה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

5 מוסיפים את הקצף לבלילה ב-3 פעימות; בפעם הראשונה מוסיפים מעט מהקצף ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. את הכמות שנותרה מוסיפים בשני סבבים, ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך התערובת כדי שלא יישבר (הוא זה שייתן נפח לעוגה).

6 יוצקים שלושה רבעים מהבלילה לתבנית. לרבע הנותר מוסיפים את ממרח הלוטוס, השמן והקינמון ומערבבים.

7 יוצקים את בלילת הלוטוס מעל הבלילה שבתבנית ויוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין או מרית.

8 אופים עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש - כשעה ו-10 דקות (קחו בחשבון שזמן האפייה משתנה מתנור לתנור, אז כדאי לבדוק עוד קודם).

9 מומציאים את העוגה מהתנור, מחכים כמה דקות והופכים את התבנית על רגליה עד לצינון מוחלט (אם אופים בתבנית רגילה ולא אנג'ל מוותרים על השלב הזה).

10 כשהעוגה מצטננת לגמרי מחלצים אותה מהתבנית ומפדרים באבקת סוכר.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

_OBJ