עוגת תפוזים מתפוז שלם

תפוז שלם, כולל הקליפה? כן כן, שלם לגמרי – הכל נכנס לבלילה. מתברר שקליפת התפוז (שאנחנו בכל מקרה מגררים ממנה) לא רק שאינה מפריעה, היא אפילו תורמת טעם וארומה שהלוואי שהיו בכל עוגת תפוזים. והיא גם פרווה

יעל קצב | mako | פורסם 14/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף/תבנית עגולה 24 ס"מ:

1 תפוז גדול, עסיסי ומתוק, עם הקליפה (עדיף קליפה דקה)

3 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר

חצי כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

כוס וחצי קמח לבן

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.

2 שוטפים היטב את התפוז (כדאי לקרצף עם סבון, לשטוף ולנגב). חותכים לרבעים או שישיות, מוציאים גרעינים אם יש ומכניסים לבלנדר.

3 מוסיפים לבלנדר ביצים, סוכר, שמן ווניל וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא חתיכות קליפה. מעבירים לקערה.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעדינות, רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים 35–45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

6 מוציאים, מצננים, ומפדרים באבקת סוכר.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

עוגת תפוזים מתפוז שלם (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עוגת תפוזים מתפוז שלם|צילום: יעל קצב, mako אוכל
עוגת תפוזים מתפוז שלם - בבלנדר (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עוגת תפוזים מתפוז שלם - בבלנדר|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!