עוגת תפוזים מתפוז שלם
תפוז שלם, כולל הקליפה? כן כן, שלם לגמרי – הכל נכנס לבלילה. מתברר שקליפת התפוז (שאנחנו בכל מקרה מגררים ממנה) לא רק שאינה מפריעה, היא אפילו תורמת טעם וארומה שהלוואי שהיו בכל עוגת תפוזים. והיא גם פרווה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית קוגלהוף/תבנית עגולה 24 ס"מ:
1 תפוז גדול, עסיסי ומתוק, עם הקליפה (עדיף קליפה דקה)
3 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
2 שוטפים היטב את התפוז (כדאי לקרצף עם סבון, לשטוף ולנגב). חותכים לרבעים או שישיות, מוציאים גרעינים אם יש ומכניסים לבלנדר.
3 מוסיפים לבלנדר ביצים, סוכר, שמן ווניל וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא חתיכות קליפה. מעבירים לקערה.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעדינות, רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים 35–45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
6 מוציאים, מצננים, ומפדרים באבקת סוכר.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה


בתיאבון!