צילום׃ מירי צדוק, עוגה לשבת

מאפינס פטל ללא גלוטן

לא כל מה שכשל"פ הוא גם נטול גלוטן, כך שהעובדה שמתכון כשר לפסח עדיין לא הופכת אותו מתאים לרגישים לגלוטן. המאפינס הנהדרים האלה הם גם וגם - אז תכינו עכשיו, ושמרו את המתכון לטובת הצליאקים שבסביבתכם

מירי צדוק | עוגה לשבת | פורסם 14/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-12 מאפינס:

חצי כוס (100 גרם) שמן

4 ביצים

כפית תמצית וניל איכותית

קליפה מגוררת מחצי לימון

240 גרם (2 וחצי כוסות לא דחוסות) אבקת שקדים

כפית אבקת אפייה

כוס קמח תפוחי אדמה

רבע כוס קוקוס טחון

150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר

150 גרם פטל קפוא

עוד קצת אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את השמן, הביצים, תמצית הווניל וקליפת הלימון.

2 בקערה שנייה מערבבים שקדים טחונים, אבקת אפייה, קמח תפוח אדמה, קוקוס טחון ואבקת סוכר.

3 מאחדים את שתי התערובות לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את הפטל הקפוא ומערבבים מעט.

4 מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס עם מאנז'טים. ממלאים כמעט עד הסוף ודואגים שבכל מאפין יהיה פטל אחד לפחות.

5 אופים 30 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר, אם רוצים. 

** אפשר להחליף את הפטל באוכמניות קפואות.

המתכון המקורי ועוד מתכונים באינסטגרם עוגה לשבת

או באתר

בתיאבון!