עוגת תפוזים, פרג וקוקוס
מי ששומר את השילוב של קוקוס ופרג לפסח פשוט לא יודע מה טוב. חנושה הוסיפה את השניים האלה לטורט תפוזים אוורירית ורכה, וקיבלה תוצאה אפילו יותר ממכרת מהטורט הרגילה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
6 ביצים (מידה L), מופרדות לחלבונים וחלמונים
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
שלושת רבעי (150 גרם) כוס שמן
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
כפית תמצית או מחית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
חצי כוס (50 גרם) פרג טחון
חצי כוס (50 גרם) קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון.
2 מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.
4 מוסיפים את השמן בזרם דק, ואחריו את מיץ התפוזים ואת הווניל.
5 מוסיפים קמח תופח, פרג וקוקוס ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת קלות ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש (משך האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור). מניחים לצינון.
7 מחלצים את העוגה מהתבנית. אפשר לפזר אבקת סוכר.


בתיאבון!