צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגיות פיצוחים פריכות בלי קמח

פריכות וממכרות, בלי גלוטן ועם מעט מאוד סוכר, וכן, מושלמות גם לפסח (אבל עד אז נרד על עוד 6 מגשים כאלה). עוגיות פיצוחים טעימות עד שיגעון, שיכולות להחזיק שבוע בצנצנת אבל תמיד מחוסלות בדקה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 22/03/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-2 תבניות תנור:

120 גרם גרעיני חמנייה

50 גרם גרעיני דלעת

100 גרם שקדים שבורים מעט

50 גרם פקאן שבור

30 גרם שומשום

2 (72 גרם) חלבונים 

רבע כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו. 

2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהחלבון עוטף את כל הגרעינים והאגוזים.

3 יוצרים עוגיות (אפשר בעזרת מכשיר פלאפל וכפית) ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

4 אופים 20-22 דקות, או עד שהעוגיות משחימות. מצננים ומגישים.  

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגיות פיצוחים פריכות. מתאימות גם לפסח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות פיצוחים פריכות. מתאימות גם לפסח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** העוגיות יישמרו בכלי אטום כשבוע.