צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגיות פיצוחים פריכות בלי קמח
פריכות וממכרות, בלי גלוטן ועם מעט מאוד סוכר, וכן, מושלמות גם לפסח (אבל עד אז נרד על עוד 6 מגשים כאלה). עוגיות פיצוחים טעימות עד שיגעון, שיכולות להחזיק שבוע בצנצנת אבל תמיד מחוסלות בדקה
חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל
| פורסם 22/03/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות תנור:
120 גרם גרעיני חמנייה
50 גרם גרעיני דלעת
100 גרם שקדים שבורים מעט
50 גרם פקאן שבור
30 גרם שומשום
2 (72 גרם) חלבונים
רבע כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהחלבון עוטף את כל הגרעינים והאגוזים.
3 יוצרים עוגיות (אפשר בעזרת מכשיר פלאפל וכפית) ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
4 אופים 20-22 דקות, או עד שהעוגיות משחימות. מצננים ומגישים.

** העוגיות יישמרו בכלי אטום כשבוע.