עוגת שוקולד גינס
היא פרווה, אין בה שוקולד אמיתי, ולמרות זאת היא הוכתרה כאחת מעוגות השוקולד היותר עסיסיות ומפתיעות - והכל בזכות השימוש בבירה האירית הכהה ובקרם קוקוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה (תבנית אינגליש קייק חד פעמית):
2 ביצים בגודל L
כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
חצי כוס שמן קנולה
100 מ"ל קרם קוקוס
100 מ"ל בירה גינס
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן רגיל וכפית וחצי אבקת אפייה)
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
לקרם (אופציונלי):
50 גרם שוקולד מריר, מפורק לקוביות
רבע כוס (50 מ"ל) קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
3 מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
4 מוסיפים קרם קוקוס ובירה, ומערבבים.
5 מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
6 מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
7 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
8מכינים את הקרם: בקערה חסינת חום מחממים במיקרוגל את קוביות השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים קצרים.
9 מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה חלקה וקרמית. מצפים את העוגה ומגישים.
* העוגה עם הקרם נשמרת במקרר כשלושה ימים.