צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת אגסים ומרציפן

קוביות אגסים ופיסות מרציפן איכותי חוברות יחד לעוגה זהובה ומפתה

בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

1 כוסות (300 גרם) סוכר

2 כפיות תמצית וניל משובחת

4 ביצים

כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

כפית קינמון

2 כוסות (350 גרם) קמח, מנופה

1 שקית אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

1 פחית (465 גרם משקל מסונן) שימורי אגסים, מסוננים וחתוכים לקוביות קטנות

250 גרם מרציפן, חתוך לקוביות קטנות

אבקת סוכר, לעיטור (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים 3 דקות. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.

2 מוסיפים את שני סוגי השמנת והקינמון ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 2 דקות.

3 מקמחים מעט את האגסים והמרציפן, מוסיפים לבלילת הבצק ומערבבים ידנית לבלילה אחידה.

4 יוצקים לתבנית ואופים כ-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. בקיץ שומרים את העוגה במקרר, ומחממים מעט לפני ההגשה.