צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוזים ומרציפן לפסח

מה אתם חושבים? שבפסח לא תרצו משהו מתוק ליד הקפה? ברור שתרצו! ואם אנחנו מכירים אתכם - זה בדיוק המשהו שיבוא לכם: עוגה תפוזית עסיסית ודשנה, עם כמה גוונים של שקדים והמון טעם של עוד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 30/03/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.3 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים גדולות

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה רכה

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים

כפית אבקת אפייה

חצי כוס (50 גרם) קוקוס טחון

2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים לאבקה

100 גרם קוביות מרציפן (מצופה שוקולד או רגיל)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2 טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים.

3 מוסיפים מיץ תפוזים, אבקת אפייה, קוקוס ושקדים טחונים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים פנימה את קוביות המרציפן ומערבבים.

5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

6 מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.

* לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד בראוניז קטלנית

>> עוד מתכונים לפסח - פה