צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת קוקוס ואננס בחושה

איך אנחנו אוהבים להפגיז גם כשאנחנו הולכים על הכי פשוט שיש: עוגה בחושה עם חתיכות אננס וזיגוג קוקוס מהמם בתבנית חגיגית. מושלמת בשישי בערב עם התה של אחרי הארוחה, וזהו בעצם. רוב הסיכויים שהיא תחוסל שם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 31/08/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

280 גרם (2 כוסות) קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

100 גרם קוקוס טחון

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

רבע כפית מלח

150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב או חלב סויה

3 ביצים L

2 כפות רום (לא חובה)

2 כפיות תמצית וניל

330 גרם (כוס ושלושת רבעי) נתחי אננס טרי או משומר ומסונן מנוזלים

לזיגוג קוקוס:

100 גרם אבקת סוכר

2-3 כפות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים קוקוס טחון, סוכר ומלח ומערבבים.

2 יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים פנימה שמן, חלב, ביצים, רום ותמצית וניל. טורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את נתחי האננס ומערבבים להטמעה.

3 יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ משומנת, ואופים כ-45-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ובלי פירורים עליו (מומלץ לכסות את העוגה במהלך האפייה בנייר אלומיניום רופף כדי שלא תשחים יתר על המידה). מצננים 5 דקות בתבנית והופכים על צלחת הגשה. מצננים היטב.

4 לזיגוג: מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים חלב קוקוס בהדרגה תוך כדי עירבוב עד לקבלת זיגוג סמיך. מטפטפים את הזיגוג על העוגה בכף.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות