צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגת קפה ואגוזים בחושה

קערה, מטרפה ו-5 דקות עבודה - ויש לכם עוגה מושלמת לקפה של אחר הצהריים, עם אגוזים וקינמון וניחוחות עדינים של קפה. להשלמת הפינוק מוזמנים להשקות אותה בסירופ מייפל מיד בצאתה מהתנור

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 02/07/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-2 אינגליש קייק חד"פ או אחת גדולה:

3 ביצים (גודל L)

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן 

2 כפיות נס קפה מגורען מעורבבות בכוס (240 מ"ל) מים רותחים

כפית מחית וניל

2 כוסות  (280 גרם) קמח תופח

לתערובת האגוזים:

שלושת רבעי כוס אגוזי מלך קצוצים

אחרי האפייה:

5-6 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.

2 טורפים את הביצים והסוכר בקערה לקבלת קצף תפוח.

עוגת קפה ואגוזים. קערה, מטרפה וזהו (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת קפה ואגוזים. קערה, מטרפה וזהו|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגת קפה ואגוזים. עוד זווית אחת ודי (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת קפה ואגוזים. עוד זווית אחת ודי|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3 מוסיפים את השמן, את הקפה עם המים הרותחים ואת הווניל.

4 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע (ערבוב יתר יגרום לעוגה לצאת דחוסה).

5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה, ואופים 15 דקות.

6 תערובת האגוזים: מערבבים את האגוזים והקינמון, ומפזרים על העוגה (אם נפזר אותם לפני האפייה הם ישקעו בבלילה).

7 מחזירים את העוגה לתנור לעוד 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מזלפים מייפל על העוגה החמה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!