עוגת קפה ואגוזים בחושה
קערה, מטרפה ו-5 דקות עבודה - ויש לכם עוגה מושלמת לקפה של אחר הצהריים, עם אגוזים וקינמון וניחוחות עדינים של קפה. להשלמת הפינוק מוזמנים להשקות אותה בסירופ מייפל מיד בצאתה מהתנור
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 אינגליש קייק חד"פ או אחת גדולה:
3 ביצים (גודל L)
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן
2 כפיות נס קפה מגורען מעורבבות בכוס (240 מ"ל) מים רותחים
כפית מחית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
לתערובת האגוזים:
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך קצוצים
אחרי האפייה:
5-6 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2 טורפים את הביצים והסוכר בקערה לקבלת קצף תפוח.


3 מוסיפים את השמן, את הקפה עם המים הרותחים ואת הווניל.
4 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע (ערבוב יתר יגרום לעוגה לצאת דחוסה).
5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה, ואופים 15 דקות.
6 תערובת האגוזים: מערבבים את האגוזים והקינמון, ומפזרים על העוגה (אם נפזר אותם לפני האפייה הם ישקעו בבלילה).
7 מחזירים את העוגה לתנור לעוד 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מזלפים מייפל על העוגה החמה.
בתיאבון!