צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת לימון וקראמבל שקדים

הנסיכה שלנו לסוף השבוע הקרוב היא בכלל עוגה בחושה - שבזכות מעטה הקראמבל מקבלת בקלילות מראה של מיליון דולר. והטעם? לימוני חורפי וחמצמץ, כמו שאנחנו אוהבים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/02/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 169 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

3 ביצים גודל L

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

כוס שמן קנולה

4 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון גדול

כפית תמצית וניל

1 מכל שמנת חמוצה 27%

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

לקראמבל שקדים:

65 גרם (שליש כוס) סוכר

105 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח

60 גרם חמאה רכה, בקוביות

רבע כוס גפרורי שקדים או שקדים קלופים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.

3 מוסיפים את השמן לאט ובזרם חלש תוך כדי הקצפה.

4 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת לימון וקראמבל שקדים  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת לימון וקראמבל שקדים |צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.

7 בינתיים מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ומפוררים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.

8 מוסיפים את גפרורי השקדים ומערבבים היטב.

עוגת לימון וקראמבל שקדים - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסת עוגת לימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

9 אחרי 10 דקות של אפייה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את הפירורים (ככה הם לא ישקעו).

10 אופים עוד 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.