צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת בראוניז שוקולד

בכל שישי בערב, רגע אחרי הארוחה המשפחתית, עולה לכולנו צורך מטורף במתוק. לפעמים זה נגמר בקפה, לפעמים לא עלינו בפרי. אם גם אצלכם המצב דומה, נסו את העוגה הזאת ותבינו למה אומרים ששווה לשמור מקום לקינוח

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 222 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית עגולה 22 ס"מ או תבנית מרובעת בינונית:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

3 ביצים בגודל L

2 כפות סירופ מייפל

כפית תמצית וניל

קורט מלח

כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל

50 גרם מטבעות שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ גס

לעיטור:

מעט אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2 בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר, חמאה וסוכר חום.

3 מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם). ממשיכים לערבב.

4 מוסיפים את המייפל ותמצית הווניל ומערבבים.

5 מוסיפים מלח וקמח, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מוסיפים את מטבעות השוקולד ומערבבים שוב.

7 מעבירים לתבנית, מיישרים את פני העוגה ואופים כ-20-25 דקות.

8 מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת קקאו ומגישים (מרקם העוגה יוצא פאדג'י ורטוב. הקפידו לא לייבש אותה בתנור).

* העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים.

* אפשר לוותר על אבקת הקקאו ולקשט באבקת סוכר.

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד גינס