צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוגת פירות בחושה עם יוגורט

עוגה בחושה (עם יוגורט! טריק מופלא ששווה לאמץ) ומעליה שזיפים ונקטרינות בסוכר וקינמון. עסיסי, ריחני וסופר קל להכנה. הצעת הגשה: להדליק מזגן, להכין קפה, לנתק טלפונים. אם יישאר משהו - תהיו חברים ותקראו לנו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 13/07/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הפירות:

6 שזיפים (או 5 נקטרינות או תערובת) חתוכים לפלחים

1 כף קורנפלור

1 כפית קינמון

1 כף סוכר

לעוגה (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

3 ביצים

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה או לבן

1 כפית תמצית וניל

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל ועוד שקית אבקת אפייה)

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3 אחוזי שומן

חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן חתוכים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מערבבים את השזיפים עם הקורנפלור, הקינמון והסוכר ומניחים בצד. בינתיים הם ינטפו נוזל עסיסי.

3 מקציפים את הביצים עם השמן, הסוכר ותמצית הווניל (אפשר לטרוף בקערה בעזרת מטרפה), עד לקבלת בלילה תפוחה וחלקה.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4 מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים רק עד להטמעה (משתדלים לא לערבב יותר מדי).

5 משמנים תבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ומסדרים מעל את השזיפים. מפזרים את אגוזי הפקאן.

6 אופים 55 דקות או עד שהעוגה יוצאת קפיצית וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

 

עוגת פירות עם יוגורט - שלמה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
והנה היא, המהממת, לפני שנתנו בה עבודה|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 >> עוד מתכונים עם יוגורט

 

>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף"
>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך
>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית