מנה של מסעדה אסייתית - בפחות מחצי שעה
ביצים טרופות וקורנפלור מתובל לטיגון, גמבות ואננס לתוספת ורוטב מתקתק שהופך את הסיפור הזה לפשוט מושלם על ערימה קטנה של אורז. ככה מכינים בשיא המהירות קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 נתחי חזה עוף (חצי קילו), חתוכים לקוביות
2 ביצים
לטיגון:
1 כוס קורנפלור
רבע כפית צ'ילי חריף גרוס (לא חובה)
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
לרוטב:
2 פלפל אדום (גמבה), חתוך גס
1 פלפל חריף, חתוך גס (לא חובה)
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ
קופסת שימורים של אננס פרוס (140 גרם)
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור והתבלינים.
2 טובלים את קוביות חזה העוף בקורנפלור המתובל, לאחר מכן בביצים הטרופות ואז שוב בקורנפלור.
3 מטגנים את חזה העוף בשמן חצי עמוק (כמו שניצל) 2 דקות מכל צד, ומעבירים לנייר סופג.
4 שומרים כ-2 כפות מהשמן של הטיגון ומטגנים בו את הגמבה, הפלפל החריף, הבצל ירוק והאננס כ-4 דקות, עד לחריכה. מוסיפים את הצ'ילי המתוק ומערבבים.
5 מוסיפים את קוביות חזה העוף למחבת ומבשלים ביחד תוך ערבוב 3-4 דקות. מתקנים תיבול ומגישים.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים