כבד עוף בבלסמי עם פירה סגול
כבד עוף נימוח בנגיעת חומץ בלסמי, על מצע פירה סגול קליל ומגניב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לכבדי העוף:
6 כבדי עוף
3 כפיות שמן
1 בצל, פרוס דק
כפית סוכר
2 כפות חומץ בלסמי
מעט תימין
מלח ופלפל שחור
2 כפות צימוקים
לפירה הסגול:
גזר
רבע סלק
חצי בצל
רבע דלורית
רבע שורש סלרי
רבע קולרבי
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה:
1 לפירה הסגול: פורסים את הירקות (גזר, סלק, בצל, דלורית, שורש סלרי וקולרבי) לפרוסות דקות ומניחים בתבנית.
2 מפזרים פלפל שחור וזרעי כוסברה טחונים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות ל-20-30 דקות, עד שהירקות מתרככים (נועצים מזלג לבדיקה).
3 מניחים לירקות להצטנן מעט וטוחנים לתערובת חלקה במעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט.
4 לכבדים: מייבשים את הכבדים בעזרת מגבת נייר.
5 צורבים את הכבדים על מחבת עם כפית שמן, פחות מדקה לכל צד. מעבירים לצלחת.
6 במחבת נוספת מטגנים את הבצל בשאר השמן על אש קטנה, עד שהוא מזהיב קלות.
7 מוסיפים לבצל כשתי כפות מים, סוכר, חומץ בלסמי, תימין, מלח, פלפל שחור וצימוקים.
8 מבשלים מעט את הרוטב לצמצום ואז מוסיפים את הכבדים ומכסים את המחבת.
9 מניחים לבישול של 2 דקות, הופכים את הכבדים ומבשלים שתי דקות נוספות. מגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס