צ'יקן ביריאני
קלאסיקה הודית שמכינים פעם אחת, ורק מחכים להזדמנות להכין אותה שוב. אל תפחדו מרשימת התבלינים - כולם ייפתחו בשמן ויפיצו בכל הבניין ריחות מטריפים, ובסוף בסוף מתקבלת מנה מנצחת של אורז ועוף. מה צריך יותר?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
5 כפות שמן
3 עלי דפנה
2 תרמילי הל
2 מקלות קינמון
4 מסמרי ציפורן
3 כוכבי אניס
2 צ'ילי אדום חריף יבש (שלמים)
4 בצלים קצוצים דק
1 כף צ'ילי ירוק נקי מגרעינים וקצוץ
2 כפות שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר
2 כפות שום כתוש
3 עגבניות קצוצות
1 כפית זרעי כוסברה קלויים וטחונים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
4 כרעיים ללא עור
לאורז:
2 כפות שמן זית
1 כף זרעי כמון
2 תרמילי הל
1 כפית כורכום
2 כוסות האורז שהושרה במים שטוף ומסונן ממי ההשריה
3 כוסות מים
מלח
1 כפית גאראם מסאלה או בהרט
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: שמים בשמן בזה אחר זה עלי דפנה, תרמילי הל, מקלות קינמון, מסמרי ציפורן, כוכבי אניס וצ'ילי אדום חריף יבש.
2 מטגנים את התבלינים בשמן במשך 5 דקות, כדי שהשמן יספוג את הטעמים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הצ'ילי הירוק. מערבבים על אש בינונית במשך כ-5 דקות נוספות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ואחריהם את העגבניות ואז זרעי כוסברה טחונים, עלי כוסברה ונענע.
3 נותנים לעגבניות להיצלות במשך עוד כ-2 דקות ומוסיפים את העוף אל הרוטב המתבשל. מערבבים היטב ונותנים לעוף להתבשל במשך כ-15 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם, בסיר פתוח על אש בינונית.
4 מכינים את האורז: בסיר נפרד מחממים קלות את השמן ומוסיפים לו את הכמון, ההל והכורכום. נותנים לו לספוג את הטעמים ואת הניחוחות.
5 מוסיפים לסיר את האורז השטוף והמסונן ואת המים וממליחים. מבשלים במשך 5-7 דקות ברתיחה על אש בינונית (חצי בישול).
6 מוסיפים אל סיר האורז את העוף עם הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים גאראם מסאלה או בהרט.
7 מקטינים את האש, מכסים את הסיר במכסה כבד ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כ–10 דקות.