צילום׃ אדוארדו גראסי, לאושר יש טעם של קארי, הוצאת לאנצ'בוקס

צ'יקן ביריאני

קלאסיקה הודית שמכינים פעם אחת, ורק מחכים להזדמנות להכין אותה שוב. אל תפחדו מרשימת התבלינים - כולם ייפתחו בשמן ויפיצו בכל הבניין ריחות מטריפים, ובסוף בסוף מתקבלת מנה מנצחת של אורז ועוף. מה צריך יותר?

אפרת דביר | לאושר יש טעם של קארי, הוצאת לאנצ'בוקס | פורסם 13/02/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 כפות שמן

3 עלי דפנה

2 תרמילי הל

2 מקלות קינמון

4 מסמרי ציפורן

3 כוכבי אניס

2 צ'ילי אדום חריף יבש (שלמים)

4 בצלים קצוצים דק

1 כף צ'ילי ירוק נקי מגרעינים וקצוץ

2 כפות שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

2 כפות שום כתוש

3 עגבניות קצוצות

1 כפית זרעי כוסברה קלויים וטחונים

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס נענע קצוצה

4 כרעיים ללא עור

לאורז:

2 כפות שמן זית

1 כף זרעי כמון

2 תרמילי הל

1 כפית כורכום

2 כוסות האורז שהושרה במים שטוף ומסונן ממי ההשריה

3 כוסות מים

מלח

1 כפית גאראם מסאלה או בהרט

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: שמים בשמן בזה אחר זה עלי דפנה, תרמילי הל, מקלות קינמון, מסמרי ציפורן, כוכבי אניס וצ'ילי אדום חריף יבש.

2 מטגנים את התבלינים בשמן במשך 5 דקות, כדי שהשמן יספוג את הטעמים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הצ'ילי הירוק. מערבבים על אש בינונית במשך כ-5 דקות נוספות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ואחריהם את העגבניות ואז זרעי כוסברה טחונים, עלי כוסברה ונענע.

3 נותנים לעגבניות להיצלות במשך עוד כ-2 דקות ומוסיפים את העוף אל הרוטב המתבשל. מערבבים היטב ונותנים לעוף להתבשל במשך כ-15 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם, בסיר פתוח על אש בינונית.

4 מכינים את האורז: בסיר נפרד מחממים קלות את השמן ומוסיפים לו את הכמון, ההל והכורכום. נותנים לו לספוג את הטעמים ואת הניחוחות.

5 מוסיפים לסיר את האורז השטוף והמסונן ואת המים וממליחים. מבשלים במשך 5-7 דקות ברתיחה על אש בינונית (חצי בישול).

6 מוסיפים אל סיר האורז את העוף עם הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים גאראם מסאלה או בהרט.

7 מקטינים את האש, מכסים את הסיר במכסה כבד ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כ–10 דקות.

לאושר יש טעם של קארי - כריכה (צילום: סטודיו קרן וגולן, לאושר יש טעם של קארי, הוצאת לאנצ'בוקס)
לאושר יש טעם של קארי - כריכה|צילום: סטודיו קרן וגולן, לאושר יש טעם של קארי, הוצאת לאנצ'בוקס