צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל
עוף צלוי עם בטטה ואריסה
במקום לחרוש שוב על העוף בתנור הרגיל, רעות עזר שולפת מהמקרר את צנצנת האריסה, מחזקת בשום ודבש ונותנת להם להמשיך משם. והתוצאה? כמו שאומרים אצלנו: איך טעים!
רעות עזר-אסרף | mako אוכל
| פורסם 12/09/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
3 כרעיים, מחולקות
5 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים
למרינדה:
2 כפות אריסה
2 כפות דבש
4 שיני שום, כתושות
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה גדולה.
2 מכניסים את העוף והבטטות ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מסדרים את העוף והבטטות בתבנית, מכסים בנייר כסף וצולים שעה.
5 לאחר שעה מורידים כיסוי וצולים חצי שעה נוספת, עד להשחמה.