קוביות עוף בטמפורה בצ'יק צ'ק
גם כשאין מונדיאל אפשר להמשיך ולנשנש בלי סיבה אוכל מטוגן, מנחם ופשוט להכנה כמו קוביות עוף עטופות בבלילת טמפורה. הבונוס? רוטב צ'ילי וויניגרט יוזו שיקפיצו את הכל בכמה דרגות למעלה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים:
4 יחידות חזה עוף חתוך לקוביות
שמן לטיגון
לבלילת טמפורה:
כוס מים קרים מאוד או סודה
כוס קמח טמפורה
או:
2/3 כוס קמח תופח מעורב עם 1/3 כוס עמילן תירס (קורנפלור) ו-1 חלבון
לרוטב צ'ילי:
3 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות מחית צ'ילי שום
1/2 כפית זרעי שומר
1/2 כפית זרעי כוסברה
1 כפית שמן שומשום
לוויניגרט יוזו:
600 מ"ל שמן חמניות
150 מ"ל סויה
40 מ"ל יוזו
להגשה:
1 שקית מיקס חסה
אופן ההכנה:
1 בלילת הטמפורה: שופכים לקערה 3/4 עד 1 כוס מי קרח. מוסיפים את קמח הטמפורה או את הקמח התופח עם הקורנפלור והחלבון וטורפים בעדינות. ממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם מעט סמיך יותר משמנת מתוקה. אם יש צורך מדללים במעט מים.
2 במחבת רחבה מחממים שמן. טובלים את העוף בבלילת הטמפורה ומכניסים למחבת ל-2-3 דקות. מטלטלים את המחבת ומוציאים לקערה.
3 רוטב הצ'ילי: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים כחצי דקה.
4 מזלפים את רוטב הצ'ילי על גבי הקריספי צ'יקן ומערבבים בעדינות.
5 הוויניגרט יוזו: שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים.
6 ההגשה: מערבבים את עלי החסה עם וינגרט היוזו. מניחים על צלחת הגשה, מסדרים מלמעלה את נתחי הקריספי צ'יקן. ניתן לקשט בעלי כוסברה או בגזירי בצל ירוק.
* המנה מתוך תפריט הקיץ החדש של מסעדת טוקו בראשון לציון, הממוקמת במתחם יס פלאנט