צילום׃ אסף אמברם

טאבולה עם חזה עוף בפפריקה מרוקאית

החום והלחות מאלצים אותנו למצוא פתרונות זריזים, בריאים וקלילים לארוחת השבת. חזה עוף צלוי על מצע של סלט טאבולה עם ים של פטרוזיליה הוא בדיוק מה שחיפשנו

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 09/07/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

מרכיבים:

1 כוס בורגול גס

3 צרורות פטרוזיליה, קצוצים דק

חצי צרור נענע, קצוץ דק

1 צרור בצל ירוק, קצוץ

רבע-חצי כוס שמן זית

חצי כוס מיץ לימון טרי

300 גרם חזה עוף

3 כפות שמן זית לעיסוי העוף

כף פפריקה מרוקאית

מלח

פלפל שחור

להגשה:

עגבניות שרי, חצויות או חתוכות לרבעים

צנוניות, פרוסות דק

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול בקערה עם מים כשעה, או עד שהוא תופח יפה. מסננים היטב.

2 מעבירים את הבורגול לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, ממליחים, מערבבים ומניחים בצד.

3 מורחים שמן זית על חזה העוף ומעסים בפפריקה המרוקאית. מתבלים במלח ופלפל וצולים על הגריל כ-10 דקות (אפשרות נוספת: צולים על מחבת פסים כשתי דקות מכל צד).

4 פורסים את החזה לנתחים יפים ומסדרים על סלט הבורגול. מוסיפים עגבניות וצנוניות טריות ומגישים.

* טיפ: בורגול הוא למעשה חיטה שבושלה, יובשה ונגרסה. לכן אין צורך לבשל אותו, ומספיק להשרותו במים. רוצים לקצר תהליכים? השרו את הבורגול במים רותחים, ולא במים בטמפרטורת החדר.

>> לשבת שעברה הכנו תבשיל בשר וגרגרי חומוס פיקנטי שלא יכול להיכשל

>> והנה המאפה הכי מנחם על הפלנטה