מקלובה עם בורגול ושוקי עוף צלויות
תבשיל ערבי מסורתי עם מגוון ירקות, עם בורגול במקום אורז ושוקי עוף צלויות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לשוקי העוף:
4 שוקי עוף (החלק התחתון של הירך בלבד)
חצי כפית מלח
כפית פפריקה
פלפל שאטה לפי הטעם
מעט כורכום
מעט קינמון טחון
חצי כפית אורגנו יבש
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית שום טחון
למקלובה:
חצי חציל, חתוך לעגולים בעובי 1 ס"מ
2 כפות מלח
חצי בטטה, קלופה וחתוכה לעגולים בעובי 1 ס"מ
חצאי פלפלים בשני צבעים, חתוכים לרצועות של 1.5 ס"מ
שמן צמחי לטיגון
בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס בורגול
כף שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
כפית חוואיג' למרק
מעט כורכום
מעט קינמון
2 כפות שמן זית
חצי כפית בהרט
2 כוסות ציר עוף
לקישוט:
חופן של פטרוזיליה, קצוצה בינוני
חופן של שקדים, מטוגנים קלות עם שמן
אופן ההכנה:
1 המקלובה: זורים מלח על החצילים ומניחים בצד כדי שיגירו את המים, מנגבים טוב ומטגנים עד להשחמה. מניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הבטטה והפלפלים עד להזהבה.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומזהיב. שמים בקערה את הבורגול, הבצל המטוגן, כל התבלינים והשמן זית, מערבבים ביחד.
3 מסדרים את הירקות המטוגנים בתחתית סיר, מעל זה שמים את תערובת הבורגול עם התבלינים. מוסיפים את ציר העוף, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
4 שוקי העוף: מניחים את העוף עם התבלינים בסיר. מערבבים טוב ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות.
5 אחרי שהמקלובה מוכנה, הופכים את הסיר בצלחת הגשה, מקשטים מלמעלה עם פטרוזיליה ושקדים. מגישים את השוקיים ליד.
* אפשר להשתמש בירקות אחרים למקלובה כמו: גזר, אפונה, תירס, דלורית, תפוחי אדמה או כרובית. אפשר להחליף את הבורגול באורז יסמין (או בשילוב של שניהם) – רק קחו בחשבון שזמן הבישול של האורז הוא ארוך יותר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!