צילום׃ דניאל בר און

תבשיל שעועית, עוף ברוטב וסלט פפאיה

תבשיל שעועית שחורה וחזה אווז מעושן מוגש לצד עוף ברוטב חמוץ מתוק וסלט פאפאיה וגזר. חותכים מערבבים ויאללה, למיקרו

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

התבשיל:

3 בצלצלים
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
200 גרם אווז מעושן
פלפל צ׳ילי אדום
כף דבש
1 שעועית שחורה מקופסת שימורים
קורט כמון
קורט פלפל אנגלי
1 כפית קינמון
מלח
פלפל

העוף:

1 כוס חלב קוקוס
250 גרם חזה עוף
3 כפות סוכר
חומץ בן יין אדום
כוס מיץ תפוזים
קליפה של חצי תפוז

הסלט:

1 פפאיה
1 גזר
1 כף שמן בוטנים
50 גרם בוטנים או אגוזי קשיו
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס רוטב סויה
1 פלפל צ׳ילי ירוק
חופן עלי נענע קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 התבשיל: בקערה שמים את הבצלצלים הקצוצים ומעט שמן זית ומכניסים למיקרוגל ל-3 דקות. מוסיפים שום כתוש ומפעילים לעוד 3 דקות. חותכים את האווז לרצועות ומוסיפים לעוד 3 דקות, מוסיפים את צ׳ילי אדום ודבש לעוד 3 דקות, מוסיפים שעועית, כמון, פלפל אנגלי, קינמון, מלח ופלפל לעוד 3 דקות.

2 העוף: בקערה נפרדת שמים חלב קוקוס, מלח ופלפל ועוף ומכניסים למיקרוגל ל-10 דקות. חותכים את העוף כדי לוודא שהתבשל, ואם לא, חותכים  את העוף ומבשלים 3 דקות נוספות.

3 בקערה נוספת שמים סוכר, חומץ ומיץ תפוזים. מכניסים למיקרוגל ל-4 דקות ובינתיים חותכים לרצועות דקות את קליפת התפוז. מוציאים את הקערה ומערבבים כדי לוודא שהסוכר נמס. מחזירים ל-5 דקות נוספות עד שהכל מבעבע ומתקבל סירופ קרמל . טובלים את חתיכות העוף בקרמל ושמים רצועת קליפת תפוז על כל פיסה של עוף.

4 הסלט: חותכים את הפפאיה והגזר לרצועות דקות ומערבבים עם שמן בוטנים, אגוזים, מיץ לימון, רוטב סויה, פלפל צ׳ילי ירוק, נענע, כוסברה, מלח ופלפל.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים