תבשיל שעועית, עוף ברוטב וסלט פפאיה
תבשיל שעועית שחורה וחזה אווז מעושן מוגש לצד עוף ברוטב חמוץ מתוק וסלט פאפאיה וגזר. חותכים מערבבים ויאללה, למיקרו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
התבשיל:
3 בצלצלים
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
200 גרם אווז מעושן
פלפל צ׳ילי אדום
כף דבש
1 שעועית שחורה מקופסת שימורים
קורט כמון
קורט פלפל אנגלי
1 כפית קינמון
מלח
פלפל
העוף:
1 כוס חלב קוקוס
250 גרם חזה עוף
3 כפות סוכר
חומץ בן יין אדום
כוס מיץ תפוזים
קליפה של חצי תפוז
הסלט:
1 פפאיה
1 גזר
1 כף שמן בוטנים
50 גרם בוטנים או אגוזי קשיו
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס רוטב סויה
1 פלפל צ׳ילי ירוק
חופן עלי נענע קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 התבשיל: בקערה שמים את הבצלצלים הקצוצים ומעט שמן זית ומכניסים למיקרוגל ל-3 דקות. מוסיפים שום כתוש ומפעילים לעוד 3 דקות. חותכים את האווז לרצועות ומוסיפים לעוד 3 דקות, מוסיפים את צ׳ילי אדום ודבש לעוד 3 דקות, מוסיפים שעועית, כמון, פלפל אנגלי, קינמון, מלח ופלפל לעוד 3 דקות.
2 העוף: בקערה נפרדת שמים חלב קוקוס, מלח ופלפל ועוף ומכניסים למיקרוגל ל-10 דקות. חותכים את העוף כדי לוודא שהתבשל, ואם לא, חותכים את העוף ומבשלים 3 דקות נוספות.
3 בקערה נוספת שמים סוכר, חומץ ומיץ תפוזים. מכניסים למיקרוגל ל-4 דקות ובינתיים חותכים לרצועות דקות את קליפת התפוז. מוציאים את הקערה ומערבבים כדי לוודא שהסוכר נמס. מחזירים ל-5 דקות נוספות עד שהכל מבעבע ומתקבל סירופ קרמל . טובלים את חתיכות העוף בקרמל ושמים רצועת קליפת תפוז על כל פיסה של עוף.
4 הסלט: חותכים את הפפאיה והגזר לרצועות דקות ומערבבים עם שמן בוטנים, אגוזים, מיץ לימון, רוטב סויה, פלפל צ׳ילי ירוק, נענע, כוסברה, מלח ופלפל.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים