צילום׃ רועי ברקוביץ'
קונפי פרגיות
תבשיל פרגיות, ירקות שורש ועשבי תיבול - ללקק את האצבעות
נורית פלד | mako אוכל
| פורסם 16/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
12 יחידות פרגית
מבחר ירקות שורש ארומטיים, חתוכים לקוביות
כוס וחצי ציר ירקות (עשוי מבצל, גזר, שום, סלרי ופטרוזיליה - שורשים ועלים)
2 כפות שמן זית
כף סוכר דמררה
מלח ים ופלפל שחור טרי גרוס
תערובת יבשה של מרווה, תימין ורוזמרין
אופן ההכנה:
1 מניחים את הפרגיות על מצע של ירקות שורש חתוכים בתבנית. יוצקים ציר, שמן, סוכר, מלח ופלפל שחור ותערובת עשבי תיבול.
2 אוטמים את התבנית היטב, ואופים 5 שעות בחום נמוך.
3 בעשר הדקות האחרונות הופכים את הפרגית, טועמים ומתקנים תיבול.
4 מזרזפים שמן זית ומגישים עם סלט ירוק ואורז לבן נקי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!