צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

חטיפי נאגטס פריכים

מתכון פשוט וקל לנאגטס פריכים כמו שקונים בדוכן מהיר. מבחוץ הם פריכים ומתפצחים, מבפנים הם נימוחים ורכים, ומבלי ששמנו לב חיסלנו את כולם, עם קצת מאוד עזרה מהילדים

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 21/06/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תערובת עוף ל 25-30 נאגטס:

600 גרם עוף טחון

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית צ'ילי יבש גרוס

לבלילה הרטובה:

2 ביצים

רבע כוס סודה

2 כפות קורנפלור

חצי כפית חרדל

לתערובת היבשה:

כוס קמח

2 כפות קורנפלור

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את המרכיבים לתערובת העוף עד לאיחוד.

2 מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים חטיפי עוף קטנים, מסדרים אותם על משטח עם נייר אפיה ומכניסים למקפיא להתייצבות של 15-20 דקות (אני ממליצה לעצב צורות קטנות ושטוחות יחסית, כדי שבזמן הטיגון העוף יהיה עשוי גם מבפנים).

חטיפי נאגטס פריכים. רגע לפני טיגון (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
חטיפי נאגטס פריכים. רגע לפני טיגון|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 טורפים עם מזלג את כל המרכיבים של הבלילה עד לאיחוד.

4 בקערה נפרדת מערבבים לאיחוד את התערובת היבשה.

5 מחממים סיר עם שמן עמוק, ורק כשהשמן מספיק חם, טובלים את חטיפי העוף בתערובת היבשה, אחר כך בתערובת הרטובה, מעבירים שוב לתערובת היבשה ובסוף טובלים פעם אחרונה ברטובה. מטגנים כל חטיף כזה במשך 3-4 דקות עד שהעוף מוזהב וכמובן מבושל מבפנים. 

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.