נודלס חצילים ועוף
רוצים להרשים את המשפחה עם מוקפץ כמו במסעדה? זה המתכון בשבילכם. יאללה, תנו בראש
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
100 גרם אטריות ביצים יבשות
100 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
1 ביצה
1 כף קורנפלור
1/2 כוס חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
לטמפורה:
1 ביצה, טרופה
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים
להקפצה:
3 כפות שמן סויה לטיגון
1 בצל קטן, פרוס
1 פלפל אדום, פרוס
3 שיני שום, פרוסות
לרוטב מוניקה-סצ'ואן:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סאקה
1 כף רוטב פטריות שיטאקה
1 כף רוטב הויסין
1 כף רוטב סויה מתוקה
1 כף סוכר
1 בצל ירוק, פרוס דק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את אטריות הביצים בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות ומסננים. האטריות צריכות להיות כמעט רכות לחלוטין.
2 מניחים בקערה את רצועות העוף, מוסיפים את הביצה והקורנפלור, מערבבים היטב ומשהים במשך 5 דקות. מבשלים את רצועות העוף במים רותחים במשך 3 דקות ומניחים בצד. הפעולה מלבינה את העוף, מרככת אותו ומכינה אותו להקפצה, אך אינה הכרחית.
3 מערבבים את תערובת הטמפורה, טובלים בה את קוביות החצילים ומטגנים אותן. לחלופין – אפשר לקמח את קוביות החצילים בקורנפלור ולטגנן.
4 מחממים ווק על אש גדולה, מוזגים מעט שמן סויה ומוסיפים מיד את הבצל, שיני השום והפלפל. מקפיצים עד השחמה קלה, מוסיפים את העוף, האטריות, החציל ואת כל מרכיבי רוטב המוניקה-סצ'ואן למעט הסוכר. מקפיצים כ-1-½1 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקפיצים במשך דקה נוספת.
5 מעבירים לצלחת עמוקה ומקשטים בבצל ירוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מסעדת אסיה מוניקה, הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון, טל' 09-7465353