שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים
המנה הכי ביתית וטעימה שיש, שכל ילד ישמח למצוא על השולחן כשהוא חוזר מבית הספר. שעה אחת וגם אתם מסודרים לצהריים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
12 שוקי עוף
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס דבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 בצלים קלופים
4 שיני שום קלופות
1/2 פלפל צ'ילי אדום
4 כפות שמן קנולה, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את רוטב הסויה עם מיץ התפוזים, הדבש והפלפל השחור.
2 חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 1 ס"מ, פורסים את שיני השום לפרוסות דקות ואת הצ'ילי לפרוסות דקיקות.
3 מחממים את השמן מעל להבה בינונית בסיר רחב, מעבירים את השוקיים לסיר, משחימים אותם מכל צדיהן ומוציאים אותן בעזרת מלקחיים לקערה.
4 מוסיפים לסיר את הבצל ומאדים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את פרוסות השום והצ'ילי ומבשלים כדקה נוספת.
5 מוספים לסיר את תערובת רוטב הסויה, מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות.
6 מחזירים את השוקיים לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 25-30 דקות.
7 מעבירים את השוקיים לצלחת הגשה יחד עם הרוטב ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!