צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

זאת הדרך הכי טעימה ולוהטת להכין חזה עוף במחבת

גאון האדם שחשב על הדרך הזאת להכין חזה עוף: גם עסיסי, גם מוכן בצ'יק, גם מלא ברוטב מכל הכיוונים וגם מבושל עד הסוף ובקלות. ההמלצה שלנו: בזמן שהעוף במחבת תעמידו סיר אורז קטן, ותיהנו מארוחת צהריים מושלמת

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 05/07/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 נתחי חזה עוף (חצי קילו)

2 שיני שום, פרוסות

1 פרוסת ג'ינג'ר

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

1 כפית סילאן

רבע כפית שמן שומשום

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות יין אדום

אופן ההכנה:

1 חורצים את הנתחים לאורך ולרוחב כמעט עד למטה (כמו שחורצים מנגו).

2 מערבבים בקערה שום, ג'ינג'ר, סויה, טריאקי, סילאן, שמן שומשום, צ'ילי מתוק ויין אדום. מכניסים את העוף ומשרים כ-10 דקות.

חזה עוף מחורץ - חיתוך שתי וערב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חזה עוף מחורץ - חיתוך שתי וערב|צילום: יעל קצב, mako אוכל
חזה עוף מחורץ  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חזה עוף מחורץ |צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 צולים את חזה העוף במחבת חמה יחד עם הנוזלים של המרינדה ומשקים אותו בעזרת כף. הופכים מדי פעם וממשיכים להשקות ברוטב עד לבישול מלא (זה ייקח בערך 5 דקות).

4 מגישים מיד (רצוי עם אורז ובצל ירוק).

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים