צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות בחלב קוקוס
תבשיל מזין וטעים של קציצות בשר הודו ברוטב קליל עם אפונה וגזר
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 24/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם הודו אדום, טחון
3 כפות פירורי לחם
1 שן שום, קצוצה
1 בצל, קצוץ דק
מלח
לרוטב:
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
מעט שמן, לטיגון
400 מ"ל חלב קוקוס
300 גרם אפונה וגזר (הכי טוב משקית קפואה, אבל אפשר גם משימורים)
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3 עלי כפיר ליים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.
2 מטגנים את הבצל בסיר כ-5 דקות. יוצקים את החלב קוקוס, מוסיפים את האפונה והגזר, מתבלים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומניחים לבישול של 10 דקות.
3 יוצרים קציצות ומניחים בזהירות ברוטב הרותח. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
4 מגישים מעל פסטה או אורז.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!