צילום׃ נמרוד סונדרס

עוף יווני בתנור

מכל הדרכים להכין עוף בתנור, בשנים האחרונות אני הכי אוהבת לצלות אותו עם שפע של שמן זית, לימון, שום והמון אורגנו. אפשר לעשות את זה עם עוף שלם או מחולק - מה שחשוב באמת זה התיבול. מה שנקרא, מתכון מנצח

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako | פורסם 04/02/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוף: טרי בגודל בינוני או גדול. העצמות הן חלק חשוב מהטעם, וגם העור. אתם לא חייבים לאכול אותו אבל חובה להשאיר אותו על העוף – יש לו תפקיד. נתחי העוף נחלקים לשניים: החומים והלבנים. החזה הוא עדין, לבן ודל שומן לעומת החלקים האחרים.

 

מרינדה יוונית של מיץ לימון טרי, אורגנו ושמן זית: מרינדה ארומטית, מלאה טעמים וניחוחות והכי ים תיכונית שיש. יחד עם שום, מלח ופלפל שחור – מדובר בקפסולה של טעמים. אפשר לשלב אורגנו טרי ויבש, אפשר להסתפק ביבש, אבל שיהיה איכותי, ואפשר לשלב גם תימין. אני אוהבת להוסיף גם חרדל, אבל זה לא חובה. תנו לעוף לשבת במרינדה שעה-שעתיים מראש. אני אישית לא אוהבת לתת לו יותר משעתיים או גג שעתיים וחצי, כי אז הוא מאבד מהמרקם.

 

צלייה: מתחילים בטמפרטורה גבוהה, אחרי רבע שעה מנמיכים את החום וממשיכים לצלות עד שהעוף עשוי.

 

איך יודעים שהעוף עשוי? דוקרים אותו לעומק ובודקים את גון הנוזלים שניגרים ממנו. הם צריכים לצאת שקופים ולא ורודים. אם חסרה לכם הזהבה, אפשר לסיים בחום גבוה.

 

ליד העוף: מתחת או לצד לעוף שווה להניח ירקות שורש, שייהנו מהנוזלים שניגרים מהעוף בזמן הצלייה. למשל בצל, גזר, לפת, קולרבי, בטטות ותפוחי אדמה. אפשר כמובן לצרף למסיבה ירקות נוספים כמו במתכון הבא.

 

מנוחה: תנו לעוף לנוח 10 דקות לפני שאוכלים. הנוזלים המפעפעים בתוכו נספגים בבשר ודואגים שיהיה עסיסי.

 

הכנה מראש: פחות מומלץ. זה לא שאי אפשר לאכול למחרת, אבל עוף צלוי נמצא בשיאו כשהוא יוצא מהתנור. בהמשך, אם בכל זאת מחממים, מומלץ להוסיף נוזלים.

מרכיבים (4 מנות):

1 עוף מחולק (ל-4 או 8), עם העור והעצמות (אפשר גם 4 כרעיים חצויות או 6 ירכיים)

למרינדה:

כרבע כוס שמן זית

כרבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

4 שיני שום כתושות

חופן עלי אורגנו טריים ו/או כף אורגנו יבש

שפע מלח ופלפל שחור גרוס

אופציה: כפית עד כף חרדל שאוהבים

תוספות:

חצי כרוב, חתוך לפלחים

חצי כרובית, מחולקת לפרחים

4-8 תפוחי אדמה, שלמים או חצויים (תלוי בגודל)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה בתבנית, מוסיפים את הנתחים ומעסים אותם בחומרי המרינדה. מכסים ומניחים למשך שעה לפחות (בקיץ במקרר).

2 מחממים תנור ל-220 מעלות.

3 מוסיפים לתבנית את הירקות וצולים 15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 וצולים עוד חצי שעה, או עד שהנוזל שניגר מהעוף צלול לחלוטין. אם רואים שהעוף משחים יותר מדי, אפשר לכסות את התבנית.

המתכון הכי טוב שלי: עוף יווני בתנור  (צילום: נמרוד סונדרס)
כרובית בתנור. יש טעים, ויש מושלם|צילום: נמרוד סונדרס

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

>> לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא

** אם מכינים את העוף בשלמותו זמן הצלייה מתארך לכשעה ורבע. אפשר להתחיל בחום גבוה ואז להנמיך או להתחיל בחום בינוני ולסיום לתת מכת חום להשחמה.