צילום׃ none

עוף בגריל עם ספגטי ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה

מתכון של מלי עזר מתוך "להיות איתה": עוף, תפוחי אדמה וספגטי בבישול ארוך ארוך. לנו זה נשמע פצצה

מלי עזר | mako אוכל | פורסם 27/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 שוקיים
4 ירכיים
5-6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
חבילת ספגטי, מבושלת לרמת אל דנטה
3 שיני שום, פרוסות
4 כפות שמן זית
מלח
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה

לרוטב:

4 כפות רסק עגבניות
כוס מים רותחים (עדיף ממי הבישול של הפסטה)
שן שום, כתושה

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים בספריי שמן.

2 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת וממליחים.

3 מערבבים בקערה את שמן הזית, המלח והפפריקות, ומורחים את העוף היטב.

4 מסדרים את חלקי העוף על תפוחי האדמה ומפזרים את השום.

5 מערבבים את חומרי הרוטב בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומסירים מהאש.

6 מניחים את הפסטה עם הרוטב מעל העוף ומכסים היטב בנייר אלומיניום.

7 אופים חצי שעה בחום של 105 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות 4 שעות.