שניצל "טבעי" לצד סלט שומר
רוצה שהילדים יאכלו ירקות? הנה מתכון לשניצל עם ירקות מבושלים שיוציא את שני הצדדים מרוצים בכלום עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לחזה העוף:
חזה עוף אחד
150 גרם כבדים
1 גזר חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
מעט קמח
כף מים
כוס יין לבן
1 בצל חתוך לרצועות
50 גרם פיסטוקים
פלפל לבן
2 כפות שמן
מלח
פלפל
לסלט:
1 שומר קצוץ
1 קולורבי קצוץ
1 מלפפון קצוץ
חופן פיצוחים קלויים
שמן זית
מיץ לימון
פלפל לבן
מלח
אופן ההכנה:
1 מקפיצים קלות את קוביות הירקות במעט בשמן.
2 מערבבים כפית קמח עם מעט מים ומוסיפים לירקות ביחד עם כוס היין ומערבבים קלות.
3 במחבת מקפיצים את הכבדים עם הבצל והפיסטוקים. מתבלים במלח ופלפל לבן.
4 חורצים את חזה העוף וממלאים בתערובת הכבדים והבצל.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מקמחים את החזה הממולא מכל כיוון וסוגרים בטיגון קל. מעבירים לתבנית אפיה ושופכים מעל את רביכת הירקות. מכניסים לתנור למשך חצי שעה ומוודאים שהעוף מוכן עד הסוף.
6 הסלט: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים