צילום׃ דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
עוף בקוקי עם עשבי תיבול ים תיכוניים
5 דקות עבודה לכל היותר. את השאר עושה התנור. התוצאה: נתחי עוף עסיסיים ובה בעת שחומים ופריכים
מיכל מוזס | על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
| פורסם 23/11/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כרעי עוף מפורקות לשוק וירך
3 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול אורגנו
2 גבעולי תימין
4 שיני שום שלמות בקליפתן
מלח ופלפל שחור גרוס
6 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות לאורכם (אפשר בקליפתם)
1/2 לימון פרוס בעובי 3-2 מ”מ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את חלקי העוף עם שאר החומרים בקערה. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים למעלה בכמה מקומות.
3 אופים כשעה ורבע עד שהעוף רך ושחום ותפוחי האדמה פריכים.הכנתם? ספרו לנו איך יצא!