צילום׃ אפיק גבאי, ספר של בשר

כנפיים מעושנות מושלמות למנגל

כולם מכינים כנפיים על המנגל, אבל ליום העצמאות הזה סידרנו לכם את מתכון הכנפיים המושלם. זה מתחיל בתערובת תבלינים סודית מהספר "ספר של בשר" ומסתיים עם תוספת שובבה של לימון

אוהד קויתי וגילי בן שחר | ספר של בשר | פורסם 17/04/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לראב הבית:

5 גרם גרגירי חרדל

5 גרם גרגירי חרדל שחור

5 גרם אורגנו יבש

5 גרם גרגירי כוסברה

100 גרם פפריקה מעושנת

50 גרם מלח

10 גרם אגוז מוסקט מגורר

10 גרם ג'ינג'ר מגורר

20 גרם קקאו

50 גרם סוכר דמררה

10 גרם פפריקה חריפה

50 גרם סוכר לבן (אפשר להחליף במייפל)

לכנפיים:

20 כנפיים נקיות

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מכינים את ראב הבית: קולים את גרגירי החרדל, החרדל השחור, האורגנו היבש וגרגירי הכוסברה במחבת יבשה כדי לשחרר את הטעמים שלהם.

2 מקררים את התבלינים ומעבירים למכתש ועלי (או מעבד מזון). טוחנים אותם לאבקה.

3 מעבירים לקערה ומערבבים עם כל שאר המרכיבים. אם לא משתמשים מיד, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקום חשוך וקריר עד השימוש.

4 מוסיפים לקערה את הכנפיים ומערבבים היטב.

5 מגרדים מעל קליפת לימון ומערבבים שוב.

6 צולים את הכנפיים על הגריל החם עד שהן שחומות היטב (אפשר גם לשים בתבנית אפייה ולהכניס למעשנה למשך שעתיים ב-120 מעלות).

7 מוציאים מהמעשנה וסוחטים לימון מעל.

* טיפ: ראב התבלינים מתאים לא רק לכנפיים, אלא לכל בשר שאתם רוצים לתבל לפני צלייה על האש.

"ספר של בשר" הוא ספר חדש של אוהד קויתי וגילי בן שחר, אנשי "קרנבל של בשר", עם 104 מתכוני בקר, טלה, עופות ודגים וגם רטבים, תערובות תבלינים, קוקטיילים ואפילו קינוחים. לכבוד יום העצמאות, מוצע הספר למכירה במחיר מיוחד כאן בלינק