מוס עוף עטוף בבוקטיני
רוצים לגלות לבד איך מכינים את מנת המיקרוגל המפוארת של רושפלד? הרבה עבודה עדינה ומיומנות וגם לא מעט דיוק ותשומת לב על בישול המנה ויש לכך כדור מוס עוף ובוקטיני מושלם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
למוס:
350 גרם חזה עוף נקי חתוך לקוביות
מלח
פלפל
כפית קוניאק
כפית פורט
100 מ"ל שמנת לבישול
80-100 גרם בוקטיני (ספגטי עבה)
כפית מחית כמהין
לרוטב:
כוס פטריות (לא משנה איזה)
מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
1/2 שן שום
25 גרם חמאה
פרמזן
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון טוחנים חזה עוף עם מלח, פלפל, קוניאק ופורט. שופכים את כל השמנת פנימה ומפעילים את המעבד לחצי דקה. אם התערובת עדיין קשה מוסיפים שמנת (על המוס להיות חלק). מכניסים למקרר למשך שעה. (*מומלץ להכפיל את הכמות בגלל שכמות קטנה קשה לעבד).
2 מבשלים ספגטי עבה לפי הוראות היצרן. דקה לפני שהספגטי מוכן מסננים ומניחים על מגבת.
3 בתוך 2 תבניות סיליקון של חצאי כדור (לא יותר מ-80 גרם לחצי כדור) שנכנסות למיקרוגל מגלגלים את האטריות בצורת ספירלה. ניתן להיעזר בפלטה ומעט שמן להכנסת חצי הכדור.
4 בעזרת כף ממלאים את חצי הכדור במוס העוף ומחית הכמהין ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למיקרוגל בחום נמוך לכ-5 דקות, תלוי בעוצמת המיקרוגל. מחממים עד שהמוס אפוי. (מומלץ לנסות קודם כדור אחד ולבחון את משך החימום הרצוי של המיקרוגל. למקצוענים: לאחר שחיברתם 2 חצאי כדור, משאירים מעט מהמוס ומורחים אותו על הכדור כך שהמוס ייאפה ויווצר כדור שלם.
5 מוציאים מהמיקרוגל מניחים את תבניות חצאי העיגול אחת על השנייה וניגשים להכנת הרוטב.
6 רוטב הפטריות: קוצצים את הפטריות דק ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל, שום וחמאה. מכניסים למיקרו ומפעילים על חימום מקסימלי. כעבור כמה דקות פותחים, מערבבים עד שהשמנת מסמיכה. מניחים את הכדור על צלחת ויוצקים מסביב רוטב. מוסיפים פרמזן ומגישים.
7 טיפ: בכדי לייצב את הכדור על הצלחת ניתן לסדר תחתיו מעט פירה/פירה בטטות.