חזה עוף עם פלפלים מתוקים
מתכון למנה משביעה ופשוטה להכנה של עוף ברוטב מתקתק. רק להשרות ולטגן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לחזה העוף:
2 פרפרים של חזה עוף
3 כפות שמן קנולה
מעט ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום מעוכות
מיץ מלימון שלם
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
לפלפלים:
2-3 פלפלים
כף דבש
כף סילאן
כפית סוכר
מים
שמן לטיגון
מקלות קינמון (להגשה)
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה בינונית שמן, ג'ינג'ר, שום, לימון, מעט אגוז מוסקט ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ומוסיפים את חזה העוף. משרים למשך מינימום חצי שעה.
2 מערבבים בקערה קטנה דבש, סילאן, סוכר ומים עד שהחומרים מתערבבים והופכים נוזליים יחסית.
3 חותכים את הפלפלים לפלחים ומוציאים את החלק הלבן והגרעינים.
4 מחממים שמן במחבת בחום גבוה ומכניסים את הפלפלים לטיגון קצר. מנמיכים את האש, מוסיפים את תערובת הדבש והסילאן ומבשלים 15 דקות.
5 מטגנים את חזה העוף במחבת גדולה עם שמן.
6 להגשה: פורסים את חזה העוף לרצועות, מניחים עליו רצועה של פלפל ותוקעים מקל קינמון.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!